یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه در همایش ملی علامه شهیدی گفت: دکتر شهیدی فرزانه ای بود که با نهج البلاغه زیست و خود ترجمان نهج‌البلاغه بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بروجرد، حجت الاسلام والمسلمین جمال الدین دین پرور، در آیین اختتامیه همایش ملی جایزه ادبی دکتر شهیدی که در سالن همایش‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد شب گذشته برگزار شد، با توجه به خدمات علمی علامه شهیدی گفت: زوایای مخفی زندگی شهیدی بسیار زیاد است،‌آن چه را که داشت اظهار نمی‌کرد،‌ بلکه آن ها را کتمان می نمود.

مدیر مرکز تخصصی نهج البلاغه حوزه علمیه، با بیان این که شهیدی را از سال 60 می شناسم، افزود:‌دکتر شهیدی اخلاق خاص و ویژه ای داشت و خیلی بی آلایش پاسخ گوی مسایل بود.

وی یاد آور شد: تدریس نهج‌البلاغه در دانشگاه ها وجود نداشت،‌ .و بنیاد بین المللی نهج البلاغه این پیشنهاد را به وزارت علوم داد،‌اما علاقه ای به برگزاری کلاس‌ های نهج البلاغه در دانشگاه نشان نداد. تلاش و نام دکتر شهیدی باعث شد این رشته تصویب شود و اکنون رشته نهج البلاغه در سطح فوق لیسانس در برخی دانشگاه ها تدریس می‌شود و این به همت و پشتوانه، طرح و برنامه ریزی دکتر شهیدی بود و یکی از سند های افتخار وی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دین پرور با اشاره به شرح نهج البلاغه دکتر شهیدی اظهار داشت:‌این عالم ژرف اندیش فرزانه ای بود که با نهج البلاغه زیست و خود ترجمان نهج البلاغه بود و کاری که در ایشان ماندگار است همین ترجمه نهج البلاغه است.

رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه اظهار داشت:‌حدود 40 ترجمه فارسی از نهج البلاغه وجود دارد و همگی خوب است، ولی کمتر کسی است که به دو زبان مانند شهیدی مسلط باشد و با توجه به این خصیصه بتواند این کتاب را ترجمه کند.

وی ابراز داشت:‌شهیدی چندین سال مشغول ترجمه نهج‌البلاغه بود و وقت خود را اختصاص به این کار داد و این به این معنا است که وی با نهج‌البلاغه زندگی می کرده است.

مدیر مرکز تخصصی نهج البلاغه حوزه با بیان این که ترجمه نهج‌البلاغه ساده نیست و نیاز  به تدبر دارد، که انسان بتواند کلام امام را دریافت نمایدو به زبان دوم بتواند ترجمه کند،‌ گفت: این همایش باید انگیزه ای باشد برای نسل جوان و دانشجو که بتواند از راه و رسم شهیدی استفاره کند و او را برای خود الگو قرار دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که علامه شهیدی با فرهنگ و معارف علوی(ع)‌زندگی کرد، به قصار 281 نهج البلاغه پرداخت و اظهار داشت:‌ امیر المومنین (ع) می فرماید: در گذشته برادر دینی داشته ام که در راه خدا بود، آن‌چه او را در دیدگاه من بزرگ می نمود، کوچکی دنیا در دیده او بود؛ و این زیستن با نهج البلاغه است که شهیدی از این جمله استفاده می کند و دنیا در نزد وی کوچک می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha